About

Ronnie HossainOver deze Blog
Op deze blog plaats ik sinds juli 2007 sporadisch mijn persoonlijke mening over allerlei zaken, in het bijzonder op het politieke vlak, zowel binnenlands als internationaal. Ik schroom niet om op basis van voortschrijdend inzicht mijn mening waar verstandig te herzien, dus posts uit het verleden bieden geen garantie voor mijn mening vandaag of in de toekomst. Met de jaren wordt ik ongetwijfeld genuanceerder en hopelijk ook wijzer. Het streven is in deze blog de witte spelling te hanteren.

Over Ronnie Hossain
Ronnie Hossain (1985) is student Multidisciplinaire Economie (research master) aan de Universiteit Utrecht, met een bachelor in Natuur- en Sterrenkunde. Daarnaast heeft hij ook veel activiteiten buiten de studie ondernomen. Hij is geboren in Nederland, maar van Bengaals-Deense afkomst.

Al vele jaren is Ronnie een zeer actief lid, van zowel het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) als de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB). Dit betreft het lokale niveau (Utrecht) én het landelijke niveau. Als bestuurslid van SIB-Utrecht (2008 – 2009) was Ronnie verantwoordelijk voor fondsenwerving; verscheidene promotiecampagnes, evenals het beheren van commerciële sponsor deals. Van 2010 t/m 2013 was hij voorzitter van SIB-Nederland, en daarmee tevens lid van het landelijke NGIZ-bestuur.

In mei 2012, werd Ronnie toegevoegd aan de Nederlandse delegatie naar de NAVO-Top in Chicago, nadat Ronnie een nationale competitie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken had gewonnen. Ronnie deed in Chicago verslag, als social media reporter, door middel van interessante videorapportages.Ronnie Hossain op bezoek bij Rutte in het torentje

In het verleden speelde Ronnie een centrale rol in de organisatie van twee grote – succesvolle – congressen, onder de naam “A Struggle for Peace“: de eerste (juni 2007) met een focus op veiligheid en ontwikkeling, en de tweede (februari 2010) gericht op mensenrechten en globalisering. Het laatste project kende meer dan 1.100 deelnemers, met de assistentie van meer dan 100 vrijwilligers.

Ronnie kent als plaatsvervangend projectleider ALB FACT (sinds 01-01-2011) ook een bijzondere betrokkenheid bij Zuidoost Europa en de Balkan.

Van 2013 tot 2016 heeft Ronnie naast zijn studie als bijbaan met veel plezier les gegeven op een middelbare school, waarbij hij vooral natuurkunde (maar ook wiskunde) gaf aan 3 havo, 3 vwo, en 4 vwo. Naast de lessen zelf stimuleerde hij ook veel extracurriculaire activiteit, zoals een lesmarathon (waarin Ronnie 24-uur non-stop les gaf aan 60 leerlingen, met als onderwerp de gehele wereldgeschiedenis) en een award-ceremonie met stand-up comedy door leerlingen over hun docenten naar het model van het White House Correspondents’ Dinner.